Terug

Het verschil tussen EURO-2 en EURO-4

Het verschil tussen EURO-2 en EURO-4

Binnen de scooterwereld kennen we ondertussen natuurlijk allemaal de EURO-2 en EURO-4 motoren, oftewel de 2- en 4-takt. Deze motoren waren veel in het nieuws en nog altijd rijden er diverse scooters rond die hiermee van A naar B gaan. Er zit natuurlijk een aanzienlijk verschil tussen de beide motoren en bij IVA Mobility kunt u alleen terecht voor scooters met een 4-takt motor. Maar waarom kozen we daarvoor? In ons blog gaan we daarom de beide motoren naast elkaar leggen om de verschillen uit te leggen.

Over de 2-takt is in de laatste jaren al veel geschreven en in Amsterdam is in 2017 zelfs besloten om een milieuzone in te stellen en daarmee 2-takt scooters te weren uit het centrum om de luchtkwaliteit te verbeteren. Volgens de gemeente komt dat besluit voort uit het feit dat deze scooters tien maal vervuilender zijn dan de 4-takt scooters.

En dat is al direct een belangrijk verschil tussen de beide motoren. Hieronder vertellen we er meer over.

De 2-takt motor
De grootste reden dat beide motoren zoveel verschillen is vanwege de wijze hoe beide motoren werken en in elkaar gezet zijn. De 2-takt motor bestaat uit een veel eenvoudigere techniek en bestaat uit minder onderdelen, waardoor deze makkelijker te onderhouden is. Echter verbruikt een 2-takt motor wel meer olie en bij oudere modellen moet je nog mengsmering (mix tussen olie en benzine) tanken, wat nog maar bij weinig tankstations verkrijgbaar is. En mede omdat deze motor meer olie verbruikt heeft het een lagere actieradius (1 op 20) in vergelijking met de 4-takt scooter en is daardoor minder milieuvriendelijk zoals we hierboven in het voorbeeld ook al aanhaalden. Tot slot maakt de 2-takt scooter ook nog meer lawaai dan de 4-takt, wat – naast andere weggebruikers – ook tot ergernis kan leiden bij de rijders.


In de afbeelding hierboven ziet u hoe de mengsmering tot stand komt in de ‘simpele’ 2-takt motor.

De 4-takt motor
En zoals je verwacht steekt de 4-takt motor ingewikkelder in elkaar, maar draait deze ‘gewoon’ op Euro 95 en is de motor ontzettend zuinig door maar liefst 1 op 40 te halen. Maar de motor is niet alleen zuinig, want het is natuurlijk ook veel milieuvriendelijker door de mindere uitstoot en bovendien erg betrouwbaar.

Een nadeel van de 4-takt motor is dat het onderhoud ervan in vele gevallen duurder uitvalt, omdat de techniek ingewikkelder is. Maar daar tegenover staat dat vrijwel alle onderdelen gemakkelijk leverbaar zijn, aangezien de meest gerenommeerde merken er ondertussen al jaren mee werken.


Hierboven ziet u dat de werking van de 4-takt motor.

Zodoende hebben we bij IVA Mobility ervoor gekozen om alleen scooters met een 4-takt motor te verkopen, omdat deze overall gezien de meeste voordelen én de beste prestaties kent. Wilt u ook zo’n IVA scooter met 4-takt motor? Kijk dan snel bij ons aanbod.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    IVA Mobility BV 4 / 5 - 1 Reviews @ Trustpilot
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »