Terug

Bekijk de dichtstbijzijnde dealer bij jou in de buurt!

Scootmobiel en brandveiligheid, waar moet u op letten?

Scootmobiel en brandveiligheid, waar moet u op letten?

Bij de ontwikkeling en productie van de IVA Mobility scootmobielen wordt veel aandacht besteed aan veiligheid. Omdat al onze modellen zijn voorzien van een accu die als voedingsbron dient voor een volledig elektronische aandrijving, ligt bij het hoofdstuk veiligheid de nadruk op brandveiligheid. Denk bijvoorbeeld aan oververhitting door kortsluiting of overbelasting van de elektromotor. In dit artikel gaan we daar wat dieper op in en we geven enkele tips om op een (brand)veilige manier gebruik te maken van uw scootmobiel.

IVA laat niets aan het toeval over
Om zoveel mogelijk veiligheid en gebruikszekerheid in te bouwen wordt bij de fabricage van alle modellen IVA scootmobielen en IVA scooters gebruik gemaakt van onderdelen van topmerken, zoals Bosch, Samsung en Panasonic. De elektronica is als het gaat om brandveiligheid namelijk het grootste aandachtspunt. Concreet hebben we het dan om de lithium accu, de elektromotor, het instrumentenpaneel, de verlichting en alle kabels en stekkers die deze componenten met elkaar verbinden. Om de kans op kortsluiting en storingen te minimaliseren neemt IVA geen enkel risico. Alleen het beste op het gebied van elektronica is voor ons toonaangevende merk goed genoeg.

Goed onderhoud draagt bij aan brandveiligheid
Dit gezegd hebbende houdt het natuurlijk voor de veiligheid niet op bij het afleveren van een topmodel IVA scootmobiel of scooter. Tijdens intensief gebruik kan er immers slijtage optreden, waardoor alsnog de kans op kortsluiting en brandschade op de loer ligt. Denk bijvoorbeeld aan het lostrillen van stekkerverbindingen, corrosie in connectoren en overbelasting van de elektrische aandrijving. Vandaar dat periodiek onderhoud door één van onze ruim 200 IVA Mobility dealers essentieel is. Door een regelmatige inspectie van alle storingsgevoelige elektronica is de brandveiligheid vrijwel voor 100% gewaarborgd.

Wat kunt u zelf doen aan brandveilig gebruik van een scootmobiel?
We hebben de fabricage genoemd en het onderdeel onderhoud en service, maar u kunt als gebruiker van een IVA scootmobiel of scooter ook zelf een bijdrage leveren aan het minimaliseren van het gevaar op kortsluiting en brand. Het gaat om hele simpele dingen, zoals het niet langdurig in de brandende zon stallen van uw scootmobiel of scooter, het gebruik van uitsluitend de originele accu en acculader en het ervoor zorgen dat tijdens langere ritten bij zomerse temperaturen voldoende rijwind langs de technische onderdelen kan waaien om verkoeling te brengen. Oordeelkundig gebruik is sowieso belangrijk. Een E-scooter of scootmobiel is er niet voor gemaakt om steile bergwanden mee te beklimmen of om mee over onverhard terrein te crossen. Gaat u gewoon verstandig met uw scootmobiel of scooter om en volgt u de adviezen van onze dealers netjes op, dan garandeert IVA Mobility u jarenlang rijplezier.

 • Tips van IVA Mobility voor brandveilig gebruik van een scootmobiel.
 • Stal uw scootmobiel of elektrische scooter nooit langdurig in de brandende zon.
 • Zorg dat er tijdens langere ritten bij zomerse temperaturen voldoende rijwind langs de elektronische onderdelen kan waaien.
 • Gebruik alleen de originele accu’s en acculader van IVA Mobility.
 • Laad de accu nooit op in een omgeving waar brandgevaarlijke spullen staan opgeslagen.
 • Voorkom overbelasting en bedenk dat een scootmobiel of scooter niet is gemaakt om als crossmotor of mountainbike te gebruiken.
 • Zorg ervoor dat de banden van uw scootmobiel of scooter altijd op de juiste spanning staan. Ook dat draagt bij aan een minder zware belasting van de elektronische aandrijving.
 • Zet uw scooter altijd zo weg dat u er onder alle omstandigheden goed bij kunt komen en zet hem voor uw eigen veiligheid en die van anderen nooit midden in een brandgang of vluchtroute.
 • Neem altijd een mobiele telefoon mee als u er met uw scootmobiel op uitgaat, zodat u in geval van nood altijd hulp in kan roepen.
 • Een kleine brandblusser in het opbergkastje onder de zitplaats van een scootmobiel meenemen kan voor een gevoel van extra veiligheid zorgen. Maar neem dan wel een goedgekeurde brandblusser en laat deze jaarlijks controleren.
 • Bedenk dat het borgen van brandveiligheid niet alleen de verantwoording van de fabrikant of dealer is, maar dat u als eigenaar of gebruiker van een IVA scootmobiel of scooter daar ook zelf actief aan bij kunt dragen.
 • Neem voor advies of vragen over brandveilig gebruik van uw scootmobiel of scooter contact op met de dichtstbijzijnde IVA Mobility dealer of met onze klantenservice.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  IVA Mobility BV 4 / 5 - 34 Reviews @ Trustpilot
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »