Terug

Een scootmobiel kopen met 3 of 4 wielen: aan u de keuze!

Een scootmobiel kopen met 3 of 4 wielen: aan u de keuze!

Als u via een van de servicedealers van IVA Mobility een scootmobiel uit gaat kiezen, dan is één van de belangrijkste vragen die beantwoord moet worden of uw voorkeur uitgaat naar een scootmobiel met 3 of met 4 wielen. Aan beiden zitten bepaalde voor- en nadelen. Wij zetten die even voor u op een rijtje, zodat u zelf een weloverwogen keuze kunt maken.

Scootmobiel met 4 wielen voelt stabieler

In zijn algemeenheid is het zo dat een scootmobiel met 4 wielen wat stabieler is dan een scootmobiel met 3 wielen. De betere wegligging en stabiliteit merkt u vooral in de bochten en bijvoorbeeld bij het schuin de stoep op- of afrijden. Zeker voor mensen met evenwichtsstoornissen, een beperkt reactievermogen en angst om tijdens een ritje op de scootmobiel omver te gaa, is een 4-wielige scootmobiel aan te raden.

Scootmobiel met 3 wielen stuurt lichter

Waar een scootmobiel op 4 wielen het op het vlak van stabiliteit en wegligging wint van een een scootmobiel op 3 wielen, zijn er ook zeker weer redenen genoeg om juist voor een 3-wielige scootmobiel te kiezen. Met slechts 1 bestuurbaar wiel aan de voorzijde, stuurt een scootmobiel met 3 wielen lichter. Tevens heeft een 3-wielige scootmobiel een kortere draaicirkel waardoor u als bestuurder makkelijker door het drukke stadsverkeer en langs obstakels kunt manoeuvreren.

Meer beenruimte bij 3-wielige scootmobiel

Een andere reden om voor een scootmobiel met 3 wielen te kiezen is dat u als bestuurder meer beenruimte hebt. Zeker als u wat langer bent is dat fijn. Bij een scootmobiel met 3 wielen kunt u uw voeten links en rechts van het voorwiel plaatsen. Dat voelt voor veel mensen extra comfortabel.

Geen verschil in onderhoud en service

Qua onderhoud en service zit er tussen scootmobielen met 3 of met 4 wielen eigenlijk geen verschil. De vitale onderdelen, zoals de elektrische aandrijving, accu, banden, remmen en verlichting moeten gewoon regelmatig gecontroleerd en zo nodig gerepareerd of vervangen worden. Daarvoor kun u te allen tijde bij de dichtbij zijnde IVA Mobility-dealer terecht. Deze technische specialisten weten immers precies waar men op moet letten en zij hebben ook altijd de juiste reserveonderdelen bij de hand.

Maak altijd een proefrit op een scootmobiel met 3 en 4 wielen

Tot slot nog een laatste tip. Ga bij het uitkiezen van een scootmobiel zorgvuldig te werk en laat u zeker niet zo maar een merk of type opdringen waar u zich niet prettig bij voelt. Een proefrit maken op zowel een 3- als 4-wielige scootmobiel is sowieso sterk aan te bevelen. U ervaart dan immers zelf de verschillen en de voor- en nadelen van beide uitvoeringen. Op basis daarvan kunt u een weloverwogen keuze maken. Een scootmobiel moet immers als een soort van maatkostuum bij u passen. U moet zich er comfortabel en veilig mee voelen als u de weg op gaat.

IVA Mobility-dealers helpen u graag bij het kiezen van een scootmobiel

Kortom, laat u door uw IVA Mobility-dealer goed informeren en maak zeker een proefrit op meerdere modellen om te vergelijken welke scootmobiel het beste bij u past. Neem voor servicevragen en advies contact met ons op. Samen met onze dealers komt ook ú vast tot de aanschaf van een scootmobiel op 3 of 4 wielen waar u jarenlang plezier aan zult beleven!

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    IVA Mobility BV 4 / 5 - 34 Reviews @ Trustpilot
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »