Terug

Bekijk de dichtstbijzijnde dealer bij jou in de buurt!

IVA Mobility levert ‘scooter van de zaak’

IVA Mobility levert ‘scooter van de zaak’

Bedrijven en instellingen kunnen profiteren van diverse fiscale voordelen voor de aanschaf van scooters voor zowel intern gebruik als voor het woon-werkverkeer voor hun medewerkers. IVA Mobility is dé specialist voor levering, advies en service van kleine en grotere aantallen scooters van het eigen merk IVA. Wij leggen in dit artikel graag uit waarom het ook voor u als ondernemer of bestuurder interessant is om de ‘scooter van de zaak’ bij IVA Mobility te kopen.

Een scooter van de zaak is financieel en fiscaal aantrekkelijk

Een (elektrische scooter van de zaak is fiscaal zeer aantrekkelijk, zowel voor de werkgevers als voor de werknemers. Hiervoor kan bijvoorbeeld de werkkostenregeling gebruikt worden. De scooters worden in dat geval meestal door het bedrijf aangeschaft en mits ze aantoonbaar noodzakelijk zijn voor de dagelijkse werkzaamheden, heeft dit geen fiscale gevolgen. Een andere optie is dat de scooters collectief worden ingekocht en worden overgedragen aan de werknemers. De ‘vrije ruimte’ binnen de werkkostenregeling wordt hiervoor door de werkgever aangewend en het restant komt voor rekening van de werknemer. Als de scooter uitsluitend wordt gebruikt voor zakelijke ritten en woon-werkverkeer wordt het door de belastingdienst niet gezien als verkapt loon en dit heeft dan ook geen fiscale gevolgen. Kan dit niet aantoonbaar worden gemaakt, bijvoorbeeld omdat er geen kilometerregistratie wordt bijgehouden, dan is er voor de eigenaren van een scooter van de zaak nog niet zoveel aan de hand. In dat geval betaalt de werknemer een bedrijfseconomische (zakelijke) kilometerprijs aan zijn werkgever. Als er geen vergoeding wordt betaald, dan vormt dit deel belast loon waarover loonheffing moet worden ingehouden. Op de site van de Belastingdienst is hieromtrent alles over te vinden.

Een scooter van de zaak draagt bij aan een groen imago

Naast de financiële en fiscale voordelen draagt een scooter van de zaak ook bij aan een groen imago voor de desbetreffende organisatie. Door de aangescherpte klimaateisen wordt het bedrijfsleven ertoe gedwongen om schoner, milieubewuster en energiebesparend te ondernemen. Ook het verminderen van lang files in de ochtend- en avondspits en de kostbare tijd die daarmee verloren gaat is een belangrijk speerpunt. Een scooter van de zaak aanbieden aan het personeel is één van de dingen die daar perfect op aansluiten.

Een scooter van de zaak is motiverend voor medewerkers

Als de IVA Mobility-dealers weer eens een mooie serie scooters bij bedrijven of overheidsinstanties afleveren merken zij wat dat doet met de motivatie van het personeel. Of zij nu een scooter in bruikleen krijgen of gedeeltelijk zelf moeten bekostigen, het wordt gezien als een mooie geste van de baas. Ook dat aspect zet veel ondernemers en bestuurders ertoe aan om scooters voor zakelijke ritten of woon-werkverkeer aan te schaffen. Zeker in een tijd dat het moeilijk is om aan goed personeel te komen is zo’n gave scooter een mooi extraatje om mensen binnen te halen en te binden.

Maak werk van een zakelijk scooterplan via IVA Mobility

Zoekt u voor zakelijke gebruik en/of voor het woon-werkverkeer van uw medewerkers kwaliteitsscooters met prima service tegen de scherpste prijs? Neem dan contact met ons of één van onze ruim 200 dealeradressen op. Wij helpen u graag met een eerlijk en deskundig advies en wij werken met plezier een complete offerte uit voor de levering van het aantal scooters waar u behoefte aan heeft. Uiteraard kunnen u en uw personeelsleden daarna ook altijd voor service en onderhoud bij de dichtstbijzijnde IVA Mobility-dealer terecht.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    IVA Mobility BV 4 / 5 - 34 Reviews @ Trustpilot
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »