Terug

Bekijk de dichtstbijzijnde dealer bij jou in de buurt!

Zo komt u in het bezit van een scootmobiel

Zo komt u in het bezit van een scootmobiel

IVA Mobility is één van de marktleiders in de Benelux voor verkoop, onderhoud en reparaties van 3- en 4-wielige scootmobielen. Wij leveren uitsluitend aan groothandelaren en niet aan particuliere klanten. Toch zien wij het wel als onze plicht om u als uiteindelijke gebruiker goed te informeren. Zo krijgen onze dealers regelmatig vragen van mensen die voor zichzelf of voor een naaste zo’n handig elektrisch aangedreven vervoermiddel aan willen schaffen. In dit artikel leggen wij uit welke wegen er bewandeld kunnen worden om in het bezit te komen van een scootmobiel.

Een scootmobiel zelf kopen
Laten we gelijk met de deur in huis vallen. De kortste weg en meest eenvoudige manier is om gewoon bij één van de ruim 200 IVA-Monility-dealers binnen te stappen, daar de voor u meest ideale scootmobiel uit te kiezen en deze na een proefritje direct zelf te kopen. Dan wordt uw scootmobiel zo snel mogelijk afleverings-klaar gemaakt. Na een seintje van de leverancier kunt u uw ieuwe vervoermiddel op gaan halen en woont u wat verder van het dealerbedrijf vandaan, dan brengen zij uw scootmobiel netjes thuis. Bij aflevering wordt alles zorgvuldig op uw ideale lichaamshouding en persoonlijke voorkeuren afgesteld. Van de afleveringsmonteur krijgt u natuurlijk ook meteen een goede uitleg over de bediening van uw nieuwe aanwinst. De scootmobiel is in dit scenario na betaling direct uw eigendom.

Diverse andere mogelijkheden
Bovenstaande handelwijze komt vooral voor bij mensen die er zelf het geld voor hebben om een scootmobiel te kopen en/of mensen die geen medische indicatiestelling hebben en die daardoor dus niet in aanmerking komen voor een volledige of gedeeltelijke vergoeding voor zo’n elektrisch aangedreven vervoershulpmiddel, waar met name mensen die slecht ter been zijn enorm veel plezier aan beleven. Om ervoor te zorgen dat ouderen die slecht ter been zijn of mensen met een lichamelijke beperking niet in een sociaal-maatschappelijk isolement terecht komen zijn er – naast zelf kopen – nog diverse andere mogelijkheden om in het bezit van een scootmobiel te komen.

Scootmobiel in natura aanvragen bij uw gemeente
Gemeenten hebben binnen hun wettelijke zorgplicht de mogelijkheid om bepaalde hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld een traplift, douchestoel of scootmobiel, in natura te verstrekken aan de aanvrager. Dat klinkt interessant, maar hier zitten in de praktijk nogal wat haken en ogen aan. Zo heeft u zelf geen invloed op het merk, model of type scootmobiel. Het is dus maar afwachten of de aan u geleverde scootmobiel qua veiligheid, comfort, bediening en uitstraling ook echt bij u past. Bovendien heeft u in dit geval geen grip op door wie uw scootmobiel geleverd wordt en hoe die partij omgaat met bijvoorbeeld onderhoud en pechservice onderweg. Gemeenten kiezen hiervoor namelijk hun vaste inkoopkanalen. Helaas merken wij nogal eens dat gemeenten zo scherp mogelijk in willen kopen en er omwille van de kosten concessies gedaan worden aan de kwaliteit van de scootmobiel en alle service daaromheen. Denk bijvoorbeeld aan uitvoeringen met een minder krachtige accu, waardoor deze veel sneller opnieuw aan de lader moet dan bij de scootmobielen van IVA Mobility het geval is. Ook moet u er bij aanvraag in natura rekening mee houden dat u maandelijks een inkomensafhankelijke eigen bijdrage voor het gebruik van uw scootmobiel moet betalen. Daarbij wordt ook gekeken naar uw pensioen en spaargeld.

Scootmobiel aanvraag via een PGB bij het gemeentelijk WMO-loket
De aanvraag van een scootmobiel in natura, zoals hierboven geschetst, is één van de gemeentelijke WMO-voorzieningen. De afkorting WMO staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Alle gemeenten hebben vanuit de landelijke overheid een zogenoemde zorgplicht voor hun burgers. Omdat de zorgbehoeften vaak divers en complex zijn hebben de meeste gemeenten en apart WMO-loket in het leven geroepen. Bij dat loket kunnen mensen met een bepaalde zorgvraag – of . degenen die voor de aanvrager mantelzorg verlenen – terecht. Om voor een WMO-voorziening in aanmerking te komen wordt de persoon in kwestie op basis van zijn of haar medisch dossier, ingevulde vragenlijsten en vaak ook nog een persoonlijke beoordeling door een onafhankelijke functionaris ‘geïndexeerd’. De medische indicatiestelling is noodzakelijk om een zogenoemd Persoons Gebonden Budget (PGB) te krijgen. Vanuit het PGB kunnen dan weer naar behoefte de noodzakelijke hulpmiddelen of woningaanpassingen worden betaald.

Financieren vanuit uw PGB
Veel mensen die zelf een scootmobiel willen kopen of die dit geheel of gedeeltelijk vanuit hun PGB willen betalen, nemen een dealer van IVA Mobility in de arm. Een scootmobiel moet immers volledig bij u passen. Bij de IVA Mobility servicepunten verspreid over heel Nederland staan talloze merken en modellen in de showroom uitgestald. U kunt er op zitten en even mee rijden om het goede gevoel te krijgen. Natuurlijk geven de groothandels waaraan wij leveren, u graag uitleg over alle handige technische snufjes, de zeer gebruiksvriendelijke bediening en hoe eenvoudig het opladen van de accu werkt. Ook zorgen zij ervoor dat alles op het gebied van service en garantie voor u helemaal duidelijk is.

Een IVA Mobility scootmobiel koopt u via ons dealernetwerk
Wilt u voor uzelf, uw partner of voor iemand anders waarvoor u mantelzorg verleent meer informatie over de aanschaf van een 3- of 4-wielige scootmobiel? Neem dan contact met ons of één van onze dealers bij jou in de buurt op. IVA Mobility levert  rechtstreeks aan gemeenten, zorginstellingen, speciaal onderwijs, groothandelaren en zorgverzekeraars. Samen houden wij Nederland mobiel!

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    IVA Mobility BV 4 / 5 - 34 Reviews @ Trustpilot
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »